dimecres, 20 de novembre de 2013

Sortida didàctica primer trimestre 2013 - 2014

La primera part de la sortida didàctica d'aquest trimestre va emplaçar els alumnes a fer una visita guiada pels edificis més emblemàtics de la nostra ciutat. Un recorregut per la història del Centre de Lectura, Teatre Fortuny i Palau Bofarull. 
 
L'alumnat assistent va treballar un dossier amb activitats que integren diferents aspectes del currículum dels àmbits de la Comunicació, Científic i Tecnològic i de la Ciències Socials, que integren el currículum del Graduat en Educació Secundària. La valoració de l'activitat ha estat molt positiva, reiterant la importància de les sortides didàctiques que es fan al llarg del curs i que  permeten reforçar aspectes dels continguts de les diferents àrees d'estudi d'una manera molt més pràctica.

Aquí us deixem un petit tast de la visita:


Centre de Lectura de Reus va ser fundat el 1859 pel periodista Josep Güell i Mercader, Des 1921 té la seu a l'antic Palau dels Tamarit, un gran edifici del Carrer Major que va ser donat el 1916 pel filantrop reusenc Evarist Fàbregas i Pàmies que a més va finançar les obres de remodelació. La seva biblioteca va esdevenir una de les principals de Catalunya, i fins que a finals dels anys noranta la ciutat no va disposar de biblioteca pública. Llavors va obrir la biblioteca Xavier Amorós. Podeu consultar la web del Centre de lectura


El teatre Fortuny és el principal teatre de la ciutat de Reus, sorgit el 1882 per dotar a la llavors segona ciutat de Catalunya d'un teatre del nivell d'altres gran ciutats de l'època. El seu nom rep homenatge a Marià Fortuny i Marsal, pintor català nascut a Reus. El teatre es va reinaugurar l’any 1988, gestionat pel Consorci del Teatre Fortuny. Podeu consultar la seva web, http://www.teatresdereus.cat/fortuny.


El Palau Bofarull és un palauet situat al Carrer de Llovera de Reus, prop de la Plaça de Prim, que va pertànyer a la família ennoblida dels Bofarull. Josep Bofarull i Gavaldà, qui encarregà la seva construcció, va ser batlle de la ciutat durant el 1760. La condició nobiliària a la seva família li fou confirmada per concessions reials entre el 1772 i 1774, anys en els quals es va construir el Palau, obra de l'arquitecte Francesc Bofarull Gavaldà, germà seu. Destaca d'aquest palau el saló noble, datat el 1788, que està decorat amb pintures del pintor Pere Pau Montanyà. El Palau Bofarull és actualment la seu de l'actual Escola de Música i Conservatori de Grau Mitjà de la Diputació a Reus. Per saber més podeu consultar el web http://www.diputaciodetarragona.cat/houdipu/web-dipu/la_diputacio/edificis/palaubofarull.php o http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=53184&ch=3

Podreu veure més fotografies a l'apartat espai de l'estudiant.

A més de la visita a aquests tres edificis la sortida es complementarà amb una visita al Gaudí Centre el proper dia 20 de novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge serà revisat abans de ser publicat.